menu

Творці повнометражного публіцистичного документального фільму "Вірю. Чекаю. Молюся" - автор сценарію і режисер Катерина Стрельченко, співавтор сценарію Георгій Давиденко оператор і режисер монтажу Дмитро Панков.

Фільм порушує дві болючі теми, які є наслідками війни на сході України й поєднані між собою, - зниклі безвісти та полонені. Стрічка важка, але її творці вважають, що суспільство має знати з яким явищем воно має справу на сході України. Творча група записувала свідчення тих, хто пережив полон, і тих, хто все ще живе надією на повернення рідних. зібрані свідчення вказують на те, що деякі дії бойовиків можуть бути кваліфіковані як злочини проти людяності.

... Читать дальше »

Переглядів: 357 | Додав: Pumenok | Дата: 24.09.2020 | Коментарі (0)

“Таємний щоденник Симона Петлюри” — український історично-біографічний фільм 2018 року, режисером якого є Олесь Янчук.
Основою фільму є вигаданий сценаристами «щоденник», а не реальні історичні документи та праці Петлюри, але автори хотіли показати людям, що Петлюра – це не бандит, як стверджувала радянська пропаганда, а справжній український лідер. Це людина, яка в 1917 році краще за інших побачила, що без власної національної державної армії не буде майбутнього,  і він створив її. Не зважаючи на те, що на екрані відбуваються події сторічної давності, проблеми висвітленні в кінофільмі є вкрай актуальними і сьогодні, а саме: необхідність консолідації політичного керівництва і народу в умовах зовнішньої агресії, творення й розбудова ідейно вмотивованих збройних сил спроможних захистити Вітчизну.< ... Читать дальше »

Переглядів: 330 | Додав: Pumenok | Дата: 24.09.2020 | Коментарі (0)